Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyümölcsös falatkák recept
Hozzávalók 12 személyre:
24 datolya,
150 g zöld marcipánmassza,
4 csepp mandulaaroma,
24 kimagozott aszalt szilva,
48 diógerezd,
6 karika cukrozott ananász,
24 nagy szem szőlő,
50 g fehér tortabevonó csokoládé,
100 g tortabevonó étcsokoládé,
24 aszalt sárgabarack.
Elkészítés:
A datolyákat hosszában
felhasítjuk, kiemeljük a magokat. A marcipánmasszát átgyúrjuk (kezünk
melegétől kissé meglágyul és jól formázhatóvá válik), beledolgozzuk a
mandulaaromát (A), kisujjnyi vékony, hosszú rudakra sodorjuk. A
datolyákkal azonos nagyságú, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk (B), az egyes
darabkák tetejét villával kissé benyomjuk/megcifrázzuk, végeit
összecsippentjük, elkeskenyítjük, a mag helyére ültetjük, és
ráhajtjuk-nyomkodjuk a datolyaszéleket.
Az aszaltszilvaszemeket kissé gömbölydedre, eredeti formájukra
igazítjuk, hosszanti irányban felvágjuk (C). A hasadékba 2-2 diógerezdet
illesztünk, a szilvaszéleket összezárjuk-nyomkodjuk.
A cukrozott ananászkarikákat elnyolcadoljuk. A szőlőszemeket - ügyelve
arra, hogy a szárvég rajtuk maradjon - ollóval levágjuk a szárról,
megmossuk, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük.
Meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk a fehér tortabevonó csokoládét,
félig belemártogatjuk a dióval töltött aszalt szilvát, rácsra
rakosgatjuk, hagyjuk megdermedni (D). Ha vörös szőlőnk van, a felét
szintén a fehér csokoládéba mártjuk, rácsra tesszük.
Ezután meleg vízfürdőbe állítjuk, és felolvasztjuk a tortabevonó
étcsokoládét. Belemártunk egy ananászdarabkát, a tetejére illesztünk egy
másikat, kissé elfordítjuk rajta, azaz kettőt-kettőt összeragasztunk,
rácsra tesszük (E). A szárvégeknél fogva sorra a csokoládéba mártjuk a
szőlőszemeket (F) és az aszalt sárgabarackot, valamennyit rácsra
rakosgatjuk, hagyjuk megdermedni.
Az ananászt és az aszalt szilvát minyon-papírtálkákba ültetjük, és
változatos rendben lapostányérra sorakoztatjuk. Tálalásig hűvös, szellős
helyen tároljuk. Tokaji aszú vagy cherry kíséretében, délutáni
csemegeként kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra + a dermedési idő
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!