Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Jucus tortái
tészta:7tojásos sima piskóta
3 tojásos kakaós piskóta
krém:1l tej
2 vaniliás puding
6kanál cukor a szokásos módon elkészítjük
2dl tejszínt felverünk és ha kihült a kettőt összekeverjük 1 zselatinfixet adunk hozzá.
3narancsot kifilézünk apróra vágjuk,kb fél doboz barack kompótot apróra
vágva hozzárakunk leöntjük 1dl narancslével.Ezt is finoman belekeverjük a
krémbe.5dkg csokiforgácsot készítünk és óvatosan a krémbe rakjuk.Jól
kihűtjük a krémet és megtöltjük a tortát.A sima piskótát ketté vágjuk
megkenjük krémmel rárakjuk a kakaós piskótát azt i megkenjük és befedjük
a sima piskótával.A maradék krémet rákenjük a tortára.hűtőbe tesszük
félórára.
4dl tej színt felverünk és ezzel bevonjuk a tortát és díszítjük
Tészta:7tojás,25dkg
cukor,28dkg liszt,14 evőkanál víz,2 evőkanál étolaj ,kávéskanál
sütőpor.A hozzáválókból piskóta tésztát készítünk és 180fokon megsütjük.
Krém:2 csokis puding,6dl tejben felfőzve,8 evőkanál cukorral,pici rumot tehetünk bele.
Amikor a pudingos krém kihűlt 3dl tejszínt felverünk és összekeverjük a kettő krémet.
a piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük,kívül is bevonjuk a tortát,kicsit hűtjük majd,izlés szerint díszítjük.
Mózart torta
hozzávalók:
8 tojás
8 ek.cukor
7.5 ek. liszt +1.5 ek. kakaó
8 ek. meleg víz
4 ek. étolaj
1/2 sütőpor
A szokásos módon piskótát sütünk.
krém:
1 vaníliás puding
10dkg cukor
3dl tej
2 tojás
A pudingot,cukrot,tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük a maradék
tejet felforraljuk és krémet készítünk.Majd a tojás felver habját
melegen a krémhez keverjük,majd kihűtjük.
8 dl tejszínt felverünk(meggle) kb.
3dl tejszínt és 1.5 mandula aromát (zöldet) teszünk a pudingos krémhez a maradék tejszínnel fogjuk bevonni a tortát.
Kell még 25dkg mogyorókrém
20-25dkg marcipán (hamis marcipánt készítettem)
A tortát 3 lapra vágjuk megkenjük mandulás krémmel rárakjuk a kinyújtott marcipánt (folpack között nyújtottam)
megkenjük olvasztott mogyoró krémmel(ha szükséges pár percíg hűtsük)
ráhelyezzük a piskótát és ismét mandulás krém következik ezután befedjük
a harmadik lappal majd lehet díszíteni pár órára hűtőbe rakjuk.
Tészta:7tojás,25dkg
cukor,28dkg liszt,14 evőkanál víz,2 evőkanál étolaj ,kávéskanál
sütőpor.A hozzáválókból piskóta tésztát készítünk és 180fokon megsütjük.
Krém:2 csokis puding,6dl tejben felfőzve,8 evőkanál cukorral,pici rumot tehetünk bele.
Amikor a pudingos krém kihűlt 3dl tejszínt felverünk és összekeverjük a kettő krémet.
a piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük,kívül is bevonjuk a tortát,kicsit hűtjük majd,izlés szerint díszítjük.
Fekete erdő torta
Hozzávalók:1db 8 tojással készült kakaós piskóta+ 2evőkanál étolajjal elkészítve.Szív alakú tortaformában sütöttem.
krém:1vaníliás pudingot 1 evőkanál keményitőt felfőzzünk 1ü meggykompót
levével,ezt7dl-re egészítettem ki, szörppel.Belekevertem a meggyet is és
mikor kihűlt kicsi összeturmixoltam,majd hagytam hűlni.
1cs.Gála vaníliás krémport elkészítettem a leírás szerint.Felvertem 0.5l
tejszínt és összekevertem a két krémet majd ketté vettem és felébe
tettem kakaót.Ezekkel a krémekkel töltöttem a tortát .Zacskókba raktam
mindegyit és felváltva rajzoltam míg középre értem .A következő lapot
ugyan így töltöttem csak a szélre más színü krémet tettem mint az első
korongon.Majd befedtem a tortát,5dl tejszínnel díszítettem.
Marcsitól:
A tészta hozzávalói
3egész tojás
4kanál cukor
5kanál liszt
2kanál víz
fél csg sütőpor
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 2kanál cukorral habbá verem.A
sárgáját a cukorral vizzel kikeverem amíg a cukor elnem olvad Amikor a
fehérjét habbá vertem hozzáadtam a sárga masszához a lisztes sütőport is
hozzáadtam, összekevertem és sütőpapiros sütőlapon megsütöm.Amikor
megsült A papírt lehúzom róla és a következő krémmel megkentem.
7deci tej
2csg vaníliás puding
3kanál cukor
10szem fekete szeder összevagdosva
A pudingot a tejjel szokásos módon felfőzöm., még melegen a piskóta
lapra kente,A szeder szemeket rászórtam, és a piskótát
feltekertem.cukormázzal bevontam.
A cukormáz készítése
15deka porcukor
2kanál víz
Ezeket összekeverem és kicsit langyosítok rajta és a roládra kártya segítségével felkenem
Díszítése
2deci tejszín.
a szeder leve
szeder szemek a díszítéshez
A tejszínt a szederlével habbá verem, csillagcsővel feldíszítem szederrel és citromfűvel díszítem
kb 40deka liszt
2egész tojás
fél liter szódavíz
fél liter tej
csipet só
1kanál holland kakaópor
fél deci langyos olaj
A kakaópor kivételével a hozzávalókat simára kikeverem, a langyos olajjal együtt.
A tésztából 3-4kanállal kiveszek és hozzákeverem a kakaóport
A palacsinta sütő aljába a csokis masszából csigákat teszek egy
papírzsák segítségével.Mikor kicsit már megsült a csiga ráteszem a másik
masszát is éa együtt sütöm..A kisült palacsintákat tetszés szerint
lehet tölteni
Hozzávalók
20deka rizs
fél liter tej
10-15deka cukor
1csg vaníliás puding
fél csg zselatin
ribizli szemek
fél liter tejszín
mandula szirom
citromfű
A rizst a tejjel 1-2kanál cukorral puhára főzöm, és kihűtöm.A pudingot a
szokásos módon felfőzöm, és kihűtöm.A zselatint kevés vízzel
feloldom.2deci tejszínt habbá verem, és az egészet összekeverem ribizlit
is tettem bele Egy torta formába beleöntöm és a hűtőbe teszem amíg
megdermed Ekkor a maradék tejszínt kevés porcukorral habbá verem .A
torta formát lekapcsolom.A tejszínnel a tortát kőrbe kenem a tetejét is
bekenem, a maradék tejszínnel rózsákat formálok.Az oldalára pirított
mandula szirmokat teszek.A tetejére ribizli szemeket szórtam..
Évi tortái
Brigi 30. emeletes party
Fekete erdő torta
Hozzávalók
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor (holland)
1 csg. sütőpor
fekete-erdő krém:
1 csg tejszínízű pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
15 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dl hulala tejszín
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét csipet sóval habosra kevertem
majd hozzáadtam kanalanként a cukrot és kemény habbá vertem. A habhoz
egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, majd a lassanként hozzákevertem a
beleszitált sütőporos lisztet.
A masszát előkészített 26 cm átmérőjű kerek formába öntöttem és 180
fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem. Amikor kihűlt 3 részre vágtam.
Elkészítettem a krémet:
A tejszínízű pudingot a leszűrt meggybefőtt levével és a cukorral megfőztem és amikor kihűlt hozzákevertem egy kevés vajat.
A tejszínhabot felvertem, majd a pudingkrémet is és a tejszínt is
külön-külön habzsákba töltöttem és a piskótára felváltva körbenyomtam és
rárakosgattam a meggyszemeket. Két réteget töltöttem meg a krémmel.
Csokitorta
Hozzávalók
4 db tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
csokikrémhez:
1 csokipuding
3 dl tej
10 dkg cukor
15 db ráma
1 tábla olvasztott tejcsoki
A piskótát fenti módon sütöttem, majd megtöltöttem a csokikrémmel.
Marika desszertje
Gyümölcs rizs fagylalttal.
Megfőztem a tejberizst,kihűlés után vanliáscukrot és reszelt citromhéját
raktam bele és felvert tejszinnel dúsítottam. Magozott meggyet
forgattam bele, poharakba raktam. Hűtőszekrénybe tettem.
Fogyasztás előtt a tetejére vanília fagylalt és durvára vágott, pirított dió került.
Finom nyári hűsitő és variálható más gyümölcsökkel is.
Edit süteménye
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
3 dkg zsír
1 db tojás
2 ek. kakaópor
1 mk. szalalkáli
szükség szerint tej
20×30 cm-es tepsi
Töltelékhez:
3 tojás sárgája
6 csapott ek. liszt
3 dl tej
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg Rama vagy vaj
20 dkg babapiskóta(15 db)
A babapiskóták locsolásához:
1 ek. rum
1 dl tej
Az alsó lap megkenéséhez:
2 ek meggy lekvár vagy rumos tej
A mázhoz:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 tk. rumaroma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Két cipót formálunk.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk,majd vajazott tepsi hátán megsütjük.
A krém készítése:
A tejből,cukrokból,lisztből,tojássárgákból sűrű pépet főzök.
Kihűtöm.
A margarint kihabosítom,majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverem.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapot vékonyan lekentem lekvárral,kiraktam a babapiskótával.
A babapiskótákat egy kenőtollal lekentem a rumos tejjel.
A krémet ráöntöttem,majd elsimítottam.
Befedtem a másik lappal.
A máz hozzávalóit gőz felett felvertem.
A süti tetejére kentem.
Egy késsel kissé cirókáltam a tetejét.
Nagyon finom,régi recept.
Próbáljátok ki!
Otthonunkban,Jolcsi és családjával
Emíliától 12 db kép.
A receptekre várunk!
Nagyon szép alkotások.
Epres tiramisu szelet
Fatörzs
Diós csokis
Királyfi szelet
Vaníliás mandarinos
Citromos
Wienetta szelet
Virágkosár
Csokis kókuszos torta
Diós vaníliás
Ajándékdoboz
Puncsos, vaníliás, citromos, kókuszos tekercs, meggyes golyók
Ilikétől:
Sajtos pogácsa: fél kg lisztet elmorzsolok egy rámával, beleteszek 1 egész tojást, izlés szerint sót, 2-3 evőkanál tejfölt és 5 dkg élesztőt tejben megfuttatva, valamint 2,5-3 dl tejet. Jól kidolgozom, majd elnyújtom és megszórom 10 dkg reszelt sajttal. Hajtogatom, majd egy negyedórát pihentetem. Ismét kinyújtom, újra megszóróm a másik 10 dkg sajttal, hajtogatom, és pihentem egy negyed órát. Majd másfél-két centi vastagságúra elnyújtva pogácsákat szaggatok, tepsibe rakva meg kelesztem mondjuk egy negyed órát, lekenem tojássárgájával, megszóróm reszelt sajttal és szép pirosra sütöm a pogácsákat.
Kedves Klubtársaim!
Nagyon szépen köszönöm a klubban végzett munkáitokat.
A hozzászólásokat is,értékeléseket a képekhez,videókhoz is bele értve.
Szalai Antalnét ,Jucuskát,
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!