Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kókuszos habcsók recept
Hozzávalók 40 darabhoz:
140 g (kb. 4) tojásfehérje,
1 ek. citromlé,
140 g kristálycukor,
140 g kókuszreszelék,
30 g étkezési keményítő,
50 g tortabevonó étcsokoládé.
Elkészítés:
Meleg vízfürdőben kemény
habbá verjük a tojásfehérjéket a citromlével és az apránként hozzáadott
cukorral, majd kíméletesen, de alaposan, lyukas fakanállal belekeverjük a
kókuszreszeléket és az étkezési keményítőt.
Két sütőlapot kibélelünk sütőpapírlapokkal. A habcsókmasszát 10 mm
átmérőjű csillagcsőrös habzsákba szedjük, és csinos rózsákat nyomunk
belőle a sütőlapokra. 140°C-ra előmelegített, résnyire kitámasztott
ajtajú sütőben, középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd
kikapcsoljuk a sütőt, és további 2 és l/2 órát (legjobb, ha egy egész
éjszakát) száradni hagyjuk.
Sütőpapírból kivágunk 3-4 darab 20x20 cm-es négyzetet (gyorsan eláznak),
átlósan félbehajtjuk, és a hosszú oldalukon szorosan feltekerve
tölcséreket formálunk belőlük (A). A tölcsérek felső csücskét
visszahajtva rögzítjük a formájukat (B).
Tortalapáttal leválasztjuk a habcsókokat a sütőpapírról, sűrűn-szorosan
rácsra rakosgatjuk. A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben
felolvasztjuk, 1 evőkanálnyit szedünk a papírtölcsérbe (C). A hegyét
gombostűfej nagyságnyira levágjuk, és szelíden megnyomva,
cikkcakkmozdulatokkal vékony csíkokban a habcsókok tetejére csorgatjuk
(D), hagyjuk teljesen megszáradni. Selyempapírral rétegezve,
papírdobozban tároljuk. Nagyon sokáig eláll.
Változat:
A habcsókok talpát és/vagy csúcsát mártogatjuk a felolvasztott
tortabevonó étcsokoládéba (100-150 g kell belőle a fenti mennyiséghez),
rácsra fektetve hagyjuk megszáradni (E). Sőt: a csokoládéba mártott, jól
lecsepegtetett habcsóktalpakat kókuszreszelékbe vagy darált
mogyoróba-mandulába-pisztáciába, illetve színes szórócukorba is
márthatjuk.
Elkészítési idő: 30+10 perc + 3 óra sütési-száradási idő
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!