Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
6db tojás
6 ek. liszt
6 ek. porcukor
1 késhegynyi sütőpor
1 kisebb citrom reszelet héja
A piskóta sütéshez:
25×39 cm-es tepsi
A töltelékhez:
A piskótából leeső darabok
10 -12 db babapiskóta
4 ek. rum
1 dl tej
1 db tojás
13 dkg porcukor
1 ek. kakaópor
1 dl fekete kávé(elmaradhat)
10 dkg Rama
5 dkg vágott dió
5 dkg rumban áztatott mazsola
5 ek. lekvár
Továbbá szükségünk van 1 db őzgerincforma sütőre
folpackra a béleléshez
A bevonathoz:
1 csg Dr. Oetker. puncs pudingpor főzés nélküli
18 dkg Rama
18 dkg porcukor
2 ek. tej
A piskóta lekenéséhez:
baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A tojásfehérjéket a cukorral,reszelt citromhéjjal kemény habbá verem,hozzáadom a tojássárgákat,azzal is jól kikeverem.
A lisztet összekeverem a sütőporral és gyengéden hozzákeverem a tojásos masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és sütöm.
Az őzgerinc formát folpackkal kibélelem.
A megsült,kihűlt piskótát hosszában félbe vágom,kibélelem az őzgerinc formát az egyik lappal.
A leeső részeket feldarabolom.
A másik fele lapból vágtam egy darabot,ami az őzgerinc talpa lesz.
A többi megmaradt piskóta darabokat a babapiskótával összetördelem,a tejjel,rummal,kávéval meglocsolom.
A margarint a cukorral,tojással habosra keverem,hozzá adom a piskótát,lekvárt,a mazsolát és a diót.
Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem,a tölteléket egyenletesen bele teszem.
Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral és a tölteléket befedem.
1 nagy súllyal lenyomatom(húsvágó deszkámat tettem rá) 1-2 órán át.
A máz készítése:
Egy lábasban vízet forralok,egy tálba teszem a Rama margarint,porcukrot és a tejet és vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem,majd bele öntöm a puncs pudingport és addig keverem,míg jól besűrösödik.
Bevonom vele az őzgerincet,egy keveset vettem el belőle,ehhez tettem egy kis meggy szörpöt,hogy sötétebb legyen.
Torta nyomóba töltöttem és a sütit díszítettem.
Színes cukorral megszórtam.
A puncs mázat gyorsan kell a süti tetejére simítani,mert nagyon gyorsan köt.
Betesszük a hűtőbe,az ízek jól érjenek össze és másnap szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!