Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
25×39 cm-es tesi
A tepsi kikenéséhez:
kb 10 dkg vaj
A tészta hozzávalói:
6-7 db savanykás alma
kristálycukor
őrölt fahéj
15 dkg vágott dió
25 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
4 db tojás
2 dl tej
10 dkg marcipánmassza reszelve
A díszítéshez:
5 dkg olvasztott csokoládé(el is maradhat)
Elkészítése:
A tepsit vastagon kikenjük a vajjal,bőven megszórjuk kristálycukorral,rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt alma szeleteket,újonnan megszórjuk kristálycukorral,majd őrölt fahéjjal,ezután a darabos dióval.
200 fokra melegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig,míg a piskótánkat elkészítjük.8kb. 15 perc)
Az egész tojásokat a cukrokkal,olvasztott vajjaj keverőgéppel habosra keverjük(kb.8-10 perc),hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk.
Az almás-diós rész kerül felülre.
A csokit mikróban felolvasztottam és a süteményt lecsurgattam .
Egyszerű,finom süti.
A marcipánt én készítettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!