Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csodacsillag
Hozzávalók
A tésztához
22 dkg porcukor
csipet só
1 evőkanál rum
32 dkg liszt
8 dkg finomra darált mandula
2 tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg Rama
A töltelékhez
20 dkg marcipánmassza
1 narancs
10 dkg savanykás lekvár
A tetejére
2 tojásfehérje
1 kiskanál citromlé
porcukor
kandírozott narancshéj
Elkészítés
A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd.
Ezután lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 mm vastagra és szúrj ki belőle csillagokat.
Fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt süsd meg!
. A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsd, majd jól gyúrd össze.
Porcukorral meghintett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagra és a csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készíts belőle, mint ahány tésztacsillag van.
Állítsd össze a süteményeket: egy tésztacsillagra kenj egy kis lekvárt, helyezz rá egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvárt és egy tésztacsillagot tegyél.
A tojások fehérjéjét a citromlével és a porcukorral keverd sűrű masszává, majd kend a csillagok tetejére.
Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórj rá és hagyd szikkadni.
Havas fenyő
Hozzávalók:
22 dkg porcukor
csipetnyi só
1 evőkanál rum,
32 dkg finomliszt
8 dkg finomra darált mandula
2 tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg vaj
A töltelékhez:
10 dkg földimogyoró
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük.
A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk.
Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!