Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÜNNEPEK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÜNNEPEK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
150 g vaj/margarin,
150 g porcukor
1 tasak (10g) vaníliás cukor
2 tojássárgája
2 ek. rum
400 g finomliszt
1 tasak (12 g) sütőpor
só
A töltelékhez:
1 dl tej
50 g kristálycukor
1 tasak (10 g) vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csapott kk. őrölt fahéj
120 g darált dió
2 ek. rum vagy diólikőr
A mázhoz:
2 ek. kakaó
100 g porcukor
1/2 tojásfehérje
1 ek. citromlé
40 szem felezett dió
Elkészítése:
Hagyjuk a vajat/margarint szobahőmérsékleten meglágyulni.
Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a rumot, majd robotgéppel összekeverjük.
Összekeverjük a a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval, majd a vajas masszához adjuk és összedolgozzuk.
Cipót gyúrunk belőle, lefedjük és fél órára pihenni hagyjuk.
A töltelékhez felhevítjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és a fahéjat.
Beletesszük a darált diót. 1 perc után levesszük a tűzről és megvárjuk míg kihűl.
Két lisztezett sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és 4 cm átmérőjű cakkos szélű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk őket és 180 °C-ra előmelegített sütőben, közepes lángon, 10-12 percig sütjük.
Hagyjuk, hogy a tepsin hűljön ki.
A mázhoz összekeverjük a kakaót a porcukor felével, hozzáöntjük a tojásfehérjét és a citromlét. Simára keverjük, majd a maradék porcukrot is hozzáadjuk.
Belemártogatjuk a tallérok felét, majd belenyomunk a közepükbe egy-egy diószemet.
Kitámasztott, kikapcsolt sütőbe tesszük és hagyjuk, hogy fényesre száradjanak.
Hozzáadjuk a diókrémhez a rumot/diólikőrt, a masszából teszünk minden sima korong közepére, majd a mázas korongokat a tetejükre nyomjuk. 2-3 nap állás után a legjobb.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!